Αυθημερόν παραδόσεις σε όλη την Αθήνα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΠΟ 60€.

Καλάθι Αγορών

0 Προϊόντα  - 0.00€
φροντίδα bonsai

Πριν αναφέρουμε τους βασικούς κανόνες φροντίδας των φυτών bonsai, καλό είναι να γνωρίζουμε πως η ονομασία bonsai προέρχεται από την Ανατολή και αναφέρεται στην τέχνη bonsai. Η τέχνη bonsai είναι η τέχνη να μεγαλώνεις ένα δέντρο σε μια μικρή γλάστρα, δηλαδή σε πολύ μικρότερο χώρο από αυτόν που του αρμόζει. Τα τελευταία χρόνια, η τέχνη bonsai έχει γίνει γνωστή σε πολλά μέρη του κόσμου.

Τα πανέμορφα αυτά «μίνι» δέντρα έχουν δημιουργηθεί για να διδάξουν πειθαρχία και αυτοσυγκέντρωση σε αυτόν που τα φροντίζει, τα κλαδεύει και τα μεγαλώνει. 

Υπάρχουν διαφορά δέντρα που έχουν τη μορφή bonsai. Εξ' αυτών, ο φίκος είναι το πιο συνηθισμένο και εύκολο σε φροντίδα.

Οι τρεις (3) βασικοί παράγοντες που πρέπει να γνωρίζετε για την αποτελεσματική φροντίδα των φυτών bonsai είναι:

1. Το φως

2. Η υγρασία 

3. Το πότισμα

Τα δέντρα bonsai - όπως και όλα τα δέντρα - χρειάζονται αρκετό φως για να μπορούν να αναπτυχθούν κατάλληλα. Για το λόγο αυτό, τα δέντρα bonsai θα πρέπει να τοποθετούνται κοντά σε κάποιο παράθυρο ή σε εξωτερικό χώρο.

Τα υψηλά επίπεδα υγρασίας κρίνονται απαραίτητα για την συντήρηση του δέντρου αυτού. Έτσι, αν στο χώρο σας υπάρχει κεντρική θέρμανση ή κλιματισμός (που μειώνουν τα επίπεδα υγρασίας), για να συντηρήσετε αποτελεσματικά του bonsai σας, θα πρέπει να ψεκάζετε τα φύλλα του με δροσερό νερό μία φορά την ημέρα.

Η πιο συχνή και εύλογη ερώτηση κάθε πελάτη μας που ενδιαφέρεται να αγοράσει ένα δέντρο bonsai είναι «κάθε πόσες μέρες πρέπει να το ποτίζουμε;». Το σωστό πότισμα δεν εξαρτάται από τις μέρες, αλλά από το ίδιο το φυτό. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, είναι να ελέγχετε το χώμα του και όταν στεγνώνει, να το ενυδατώνετε με λίγο νερό. Αν το χώμα  είναι νωπό, τότε μην το ποτίσετε και ελέγξτε εκ νέου μετά από λίγες μέρες.