Αυθημερόν παραδόσεις σε όλη την Αθήνα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΠΟ 60€.

Καλάθι Αγορών

0 Προϊόντα  - 0.00€
Παχύφυτα: Είδη και συμβουλές φροντίδας

Εξ ορισμού, τα παχύφυτα είναι φυτά ανθεκτικά στην ξηρασία, όπου τα φύλλα, ο μίσχος ή οι ρίζες είναι περισσότερο σαρκώδη, λόγω της ανάπτυξης ιστού που αποθηκεύει νερό.

Για τον λόγο αυτό, τα παχύφυτα είναι γνωστά για τη λίγη φροντίδα που χρειάζονται και τη μεγάλη διάρκεια ζωής τους.

Αυτό τα καθιστά ιδανικά για άτομα που εργάζονται όλη μέρα, ταξιδεύουν συχνά ή δεν έχουν μεγάλη έφεση στην φροντίδα των φυτών.

Υπάρχουν πολλοί τύποι παχύφυτων που μπορούν να είναι μέρος στην διακόσμηση ενός οικιακού ή επαγγελματικού γραφείου. Παρακάτω θα δούμε τα είδη που είναι πιο πιθανό να συναντήσετε.

 

Αιώνιο
Αιώνιο

Αγαύη
Αγαύη

Αλόη
Αλόη

Κρασούλα
Κρασούλα

Εχεβέρια
Εχεβέρια

Ευφορβία
Ευφορβία

Γαστέρια
Γαστέρια

Αβορθία
Αβορθία

Καλαχόη
Καλαχόη

Κάκτος
Κάκτος

Οπουντία
Οπουντία

Σενέκιο
Σενέκιο

 

Παρ’ όλο που τα παχύφυτα φημίζονται για την ανθεκτικότητα και τη χαμηλή απαίτησή τους σε φροντίδα, μπορείτε να τα βοηθήσετε κάνοντας τα παρακάτω:

  1. Σιγουρευτείτε ότι τα παχύφυτά σας λαμβάνουν αρκετό φως.
    Τα παχύφυτα αγαπούν το φως και χρειάζονται περίπου έξι ώρες ήλιο την ημέρα, ανάλογα με τον τύπο του παχύφυτου.

  2. Γυρίζετέ τα συχνά.
    Τα παχύφυτα αγαπούν τον άμεσο ήλιο, αλλά αν το δικό σας κάθεται στο ίδιο ακριβώς σημείο μέρα με τη μέρα, είναι λογικό ότι μόνο η μία πλευρά θα έχει αρκετό φως. Τα παχύφυτα γέρνουν προς τον ήλιο, οπότε η περιστροφή τους θα τα βοηθήσει να σταθούν όρθια.

  3. Ποτίζουμε μόνο όταν χρειάζεται.
    Όπως και εμείς, έτσι και τα παχύφυτα μας χρειάζονται περισσότερη ενέργεια όταν βρίσκονται σε περίοδο ανάπτυξης. Κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού, τα φυτά ευδοκιμούν και πίνουν πολύ περισσότερο νερό από ότι όταν ξεκουράζονται το φθινόπωρο και το χειμώνα. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να σκοτώσει το παχύφυτό σας, επομένως φροντίστε να αφήσετε το χώμα να στεγνώσει μεταξύ των ποτισμών, ελέγχοντάς το με το δάχτυλό σας. Το πότισμα που χρειάζεται το κάθε παχύφυτο εξαρτάται από το μέγεθός του και το αν η γλάστρα του διαθέτει τρύπες για να στραγγίζει το νερό. Συνηθίζουμε να ρίχνουμε λίγο νερό με ένα ποτήρι ώστε να υγράνουμε ελαφρώς το χώμα του.

  4. Ποτίζετε απευθείας στο χώμα.
    Αποφύγετε να ψεκάζετε το φυτό με νερό, γιατί το νερό που θα παραμείνει στα φύλλα του, μπορεί να τα βλάψει.

  5. Κρατείστε τα καθαρά.
    Απομακρύνετε τη σκόνη από τα φύλλα τους και αφαιρέστε τυχόν χαλασμένα φύλλα.

Πηγές: