Αυθημερόν παραδόσεις σε όλη την Αθήνα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΠΟ 60€.

Καλάθι Αγορών

0 Προϊόντα  - 0.00€
συμβουλές φροντίδας ορχιδέας

Οι ορχιδέες είναι ένα δώρο για κάθε περίσταση, έχουν πολύ ιδιαίτερα άνθη, αλλά όπως όλα τα φυτά χρειάζονται την κατάλληλη φροντίδα. Τι πρέπει να γνωρίζετε:

Οι περισσότερες ορχιδέες είναι τροπικά φυτά τα οποία ζουν προσκολλημένα σε φλοιούς δέντρων. Αυτό μας βοηθάει να καταλάβουμε αρκετά για αυτές, όπως ότι οι ρίζες τους δεν χρειάζονται χώμα αλλά αέρα και ότι τους αρέσει το φως.

Η εμπειρία μας γύρω από τα φυτά, μας έχει δείξει πως η ορχιδέα είναι ένα φυτό με ιδιαίτερες ανάγκες σε σχέση με τα περισσότερα, χωρίς αυτό να την κάνει πολύ απαιτητική.

Πότισμα ορχιδέας:

Όπως είπαμε οι ρίζες τους δεν βρίσκονται στο χώμα αλλά ψηλά πάνω στα δέντρα. Αυτό σημαίνει πως δεν τους αρέσει να είναι συνέχεια σε επαφή με το νερό.

Προτείνουμε μία φορά την εβδομάδα να γεμίζετε το γλαστράκι της με νερό για περίπου 2 ώρες, ώστε να μπορέσουν οι ρίζες να τραβήξουν όσο νερό χρειάζονται, και στη συνέχεια να το αδειάζετε τελείως.

Χρειάζεται φως η ορχιδέα; 

Η ορχιδέα χρειάζεται να βρίσκεται σε φωτεινό χώρο αλλά να μην έρχεται σε απευθείας επαφή με το φως του ήλιου.

Τι να μην κάνετε:

Καθώς μεγαλώνει η ορχιδέα σας, μπορεί να αρχίσει να βγάζει ρίζες και έξω από το γλαστράκι της.

Αποφύγετε το οποιοδήποτε κλάδεμα για να μην τις αποδυναμώσετε. Επίσης, αποφεύγετε το πότισμα πάνω στα φύλλα και τα άνθη.

Όταν η ορχιδέα σας σταματήσει την ανθοφορία της, συνεχίστε να την φροντίζετε. Σύντομα θα αρχίσει να ανθίζει ξανά!