Αυθημερόν παραδόσεις σε όλη την Αθήνα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΠΟ 50€.

Καλάθι Αγορών

0 Προϊόντα  - 0.00€
φροντίδα ορτανσίας

Η ορτανσία ένα από τα πιο όμορφα θαμνώδη φυτά εξωτερικού χώρου με πανέμορφα φυτά.

Προέρχεται από την Ανατολική Ασία και πιο συγκεκριμένα την Κίνα.

Το άνθος της ορτανσίας διαρκεί όλη την περίοδο της άνοιξης μέχρι και το Φθινόπωρο. Προς τα τέλη του φθινοπώρου, η ορτανσία χάνει τα άνθη της, ωστόσο παραμένει το πλούσιο φύλλωμά της. Τότε είναι η κατάλληλη χρονική περίοδος για να φυτέψετε την ορτανσία σας σε μία μεγάλη σχετικά γλάστρα ή σε έναν κήπο.

Το άνθος της ορτνασίας είναι πολύ ευαίσθητο. Για το λόγο αυτό, πρέπει να το τοποθετείτε την ορτανσία σε ημισκιερό μέρος σε εξωτερικό χώρο. Η ορτανσία αγαπά τον πρωινό ήλιο αλλά δεν προτιμά τον καύσωνα του μεσημεριού.

Θα πρέπει επίσης να την προφυλάσσετε από δυνατούς ανέμους, καθώς οι άνεμοι θα ξηράνουν γρήγορα τα ευαίσθητα άνθη της.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, η ορτανσία χρειάζεται αρκετά συχνό πότισμα - κάθε μία με δύο μέρες. Το νερό θα πρέπει να πέφτει κατευθείαν στο χώμα χωρίς να βρέχονται τα φύλλα ή τα άνθη της. Σας προτείνουμε να την ποτίζετε νωρίς το πρωί, ώστε να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τη ζέστη της ημέρας.

Κάτι που αξίζει να αναφέρουμε είναι πως η ορτανσία είναι το μόνο φυτό που μπορείτε να καθορίσετε το χρώμα της. Για παράδειγμα, αν χαμηλώσετε το pH του χώματος με θειικό οξύ, τότε το χώμα απορροφά αλουμίνιο, με αποτέλεσμα οι ορτανσίες να γίνονται μπλε. Αντιθέτως, αν αυξήσετε το pH του χώματος προσθέτοντας ασβεστόλιθο, η ορτανσία σας θα γίνει γίνεται ροζ-φούξια. Πάντα όμως το χρώμα της ορτανσίας προς το τέλος της ανθοφορίας της, παίρνει ένα φθινοπωρινό πράσινο-ροζ χρώμα.