Αυθημερόν παραδόσεις σε όλη την Αθήνα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΠΟ 60€.

Καλάθι Αγορών

0 Προϊόντα  - 0.00€
φροντίδα σανσιβέριας

Η σανσιβέρια είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου.

Συντελεί σε αυτό το ότι έχει ιδιαίτερα χαμηλές απαιτήσεις φροντίδας ενώ χαρίζει στον χώρο μια πολύ ευχάριστη νότα.

Τα φύλλα της σανσιβέριας - ή αλλιώς Snake Plant - είναι δύσκαμπτα, έχουν το σχήμα σπαθιού, και ποικίλονυ ως προς το χρώμα και το μοτίβο τους. Στην πιο συνηθισμένη έκδοση του, τα φύλλα έχουν πράσινο χρώμα με κίτρινο περίγραμμα.

Η σανσιβέρια είναι ιδανική επιλογή για χώρους με χαμηλό φωτισμό.

Επιπλέον, είναι ένα από τα φυτά που καθαρίζουν τον αέρα στο χώρο και αποτελεί ιδανική επιλογή για κάθε σπίτι ή επαγγελματικό χώρο.

Προσέξτε όμως: Αν έχετε κατοικίδια τότε μην την επιλέξετε καθώς - δυστυχώς - είναι τοξική για κατοικίδια. Ειδικότερα, προκαλεί ναυτία και εμετό στους μικρούς μας φίλους. Να θυμάστε λοιπόν πως σανσιβέρια και κατοικίδια δεν πάνε μαζί.

Έχοντας στο μυαλό μας τα παραπάνω, ας δούμε τέσσερις (4) απλές συμβουλές για να διατηρήσετε το φυτό σας ζωντανό και ακμαίο για πάρα πολλά χρόνια.

1. Ποτίστε πολύ αραιά

Η σανσιβέρια χρειάζεται ελάχιστο πότισμα καθώς είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στη σήψη ριζών η οποία προκαλεί την ολοκληρωτική μάρανση του φυτού. Για το λόγο αυτό, ελέγξτε καλά το χώμα της πριν την ποτίσετε. Θα πρέπει το χώμα της να είναι βαθιά στεγνό, αλλιώς απλά μην την ποτίσετε.

2. Προσέξτε τον φωτισμό

Τα φυτά αυτά προτιμούν το έμμεσο αλλά σταθερό φως σε αντίθεση με τον έντονο άμεσο ήλιο. Μπορούν ακόμα να συμβιβαστούν και σε καταστάσεις με αρκετά χαμηλό φωτισμό. Συνεπώς τοποθετήστε την σε έναν χώρο όπου δεν την βλέπει άμεσα ο ήλιος, ακόμα και αν ο χώρος αυτό έχει αρκετά χαμηλό φωτισμό.

3. Καθαρίστε τα φύλλα

Όπως ισχύει σε όλα τα φυτά εσωτερικού χώρου, θα πρέπει να καθαρίζετε τα φύλλα της σανσιβέριας από την σκόνη, κατά προτίμηση με ένα νωπό πανάκι. Χωρίς σκόνη, το φυτό μπορεί να φωτοσυνθέτει πιο αποτελεσματικά.

4. Μην την εκθέτετε στο κρύο

Η σανσιβέρια κατάγεται από την Αφρική και προτιμά τις μεσαίες προς υψηλές θερμοκρασίες. Καλό θα είναι λοιπόν να μην την εκθέτετε σε εξωτερικούς χώρους όταν επικρατεί κρύο.