Αυθημερόν παραδόσεις σε όλη την Αθήνα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΠΟ 60€.

Καλάθι Αγορών

0 Προϊόντα  - 0.00€
ανθούριο

Το ανθούριο είναι από τα πιο όμορφα και ανθεκτικά καλλωπιστικά φυτά. Το γυαλιστερό πράσινο χρώμα των φύλλων του συνδυάζεται με το κατακόκκινο άνθος του σε σχήμα καρδιάς, δημιουργώντας ένα μοναδικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Αν είστε λάτρης των καλλωπιστικών φυτών αλλά παράλληλα θέλετε και να "ξεχνιέστε" λίγο με τη φροντίδα των φυτών σας, τότε το ανθούριο θα πρέπει σίγουρα να είναι μία από τις επιλογές σας. 

Τι πρέπει όμως να γνωρίζετε για το ανθούριο;

Καταρχάς, το ανθούριο - ή αλλιώς "φυτό φλαμίνγκο" ή "καρδιά της Χαβάη" - προέρχεται από τα τροπικά δάση της Αμερικής. Συμβολίζει την ευγένεια, την καλοσύνη και τη μακρόχρονη φιλία... λόγω της ανθεκτικότητάς του!

Το ανθούριο θα καλλωπίσει πολύ όμορφα το χώρο σας και παράλληλα, θα σας χαρίσει ένα εκλεπτυσμένο ελαφρύ άρωμα που προέρχεται από τα άνθη του.

Φροντίδα ανθούριου

Για τη φροντίδα και ανάπτυξη του ανθούριου, είναι καλό να έχετε στο μυαλό σας τις εξής παραμέτρους.

Καταρχάς, το ανθούριο θα πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα φωτεινό μέρος, κοντά σε παράθυρο. Δεν θα πρέπει όμως να δέχεται απευθείας τις ακτίνες του ήλιου διότι θα προκαλέσουν μαύρες κηλίδες στα φύλλα του.

Καλό θα είναι να αποφύγετε να το τοποθετήσετε κοντά σε θερμαντικά σώματα. Η θέρμανση μειώνει την υγρασία του φυτού και δημιουργεί ξηράνσεις.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και του καλού κλίματος, μπορείτε εναλλακτικά να τοποθετήσετε το ανθούριο σε εξωτερικό χώρο, με την προϋπόθεση όμως να βρίσκεται σε σκιερό μέρος.

Το πότισμα του φυτού θα πρέπει να είναι αραιό. Ποτίστε το με νερό μόνο όταν έχει στεγνώσει το χώμα του.

Για την καλύτερη ανάπτυξή του, καλό είναι - με συχνότητα περίπου μια φορά το μήνα - να ψεκάζετε με νερό τα φύλλα τους, εφόσον τα έχετε καθαρίσει πρώτα με ένα πανάκι, για να αφαιρέσετε τη σκόνη που έχουν αποκτήσει.

Το ανθούριο δεν χρειάζεται κλάδεμα. Μπορούμε μόνο να αφαιρείτε με το χέρι σας τα μαραμένα-ξεραμένα μέρη του φυτού.

Τέλος, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονίσουμε πως το ανθούριο είναι πως είναι ένα τοξικό φυτό για γάτες και σκύλους, λόγω του ότι περιέχει κρυστάλλους οξαλικού ασβεστίου. Συνεπώς, αν έχετε κατοικίδιο στον ίδιο χώρο με το ανθούριο, καλό θα ήταν να το κρατήσετε μακριά, για να μην καταποθεί από αυτά.