Αυθημερόν παραδόσεις σε όλη την Αθήνα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΠΟ 60€.

Καλάθι Αγορών

0 Προϊόντα  - 0.00€
αποξηραμένα ή αναλλοίωτα τριαντάφυλλα;

Η βασική ομοιότητα μεταξύ των αποξηραμένων και των forever τριαντάφυλλων, είναι ότι και με τις δύο περιπτώσεις, μπορούμε να διατηρήσουμε τα τριαντάφυλλα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, υπάρχουν και πολύ σημαντικές διαφορές, τις οποίες παρουσιάζουμε στη συνέχεια του άρθρου.

Αποξήρανση τριαντάφυλλων

Καταρχάς, αξίζει να σημειώσουμε ότι η αποξήρανση δεν ενδείκνυται για όλα τα λουλούδια. Κάποια λουλούδια αποξηραίνονται όμορφα, δηλαδή το τελικό αποτέλεσμα είναι αρκετά ικανοποιητικό, ενώ άλλα λουλούδια δεν δείχνουν όμορφα με την αποξήρανση.

Η αποξήρανση είναι μια διαδικασία που μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα από τον καθένα μας, δεν απαιτεί κάποιον εξοπλισμό ή πρόσθετα συστατικά (σε αντίθεση με τη διαδικασία που ακολουθείται στα αναλλοίωτα τριαντάφυλλα, όπως θα δούμε στη συνέχεια).

Όταν ξεκινά η διαδικασία της αποξήρανσης, θα πρέπει το τριαντάφυλλο να είναι φρέσκο και να έχει την επιθυμητή του μορφή. Όσο απέχει η κατάστασή του από την επιθυμητή μορφή στην αρχή της αποξήρανσης, τόσο λιγότερο ικανοποιητικό θα είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Στην αποξήρανση κρεμάμε τα τριαντάφυλλα ανάποδα και τα αφήνουμε έτσι, χωρίς νερό, για αρκετές ημέρες, μέχρι να αφυδατωθούν τελείως. Το ανάποδο κρέμασμα είναι απαραίτητο, ώστε να μην ανοίγουν τα πέταλα με τη βαρύτητα, να μην λυγίζουν τα φύλλα, και να φαίνονται φυσικά.

Το αποτέλεσμα της αποξήρανσης είναι να έχουμε τριαντάφυλλα που διατηρούνται έτσι, χωρίς να μαραθούν ή να χαλάσει η μορφή τους, για αρκετά μεγάλο διάστημα. 

Όμως, το βασικό μειονέκτημα της αποξήρανσης είναι ότι το τριαντάφυλλο θα έχει χάσει το ζωντανό του χρώμα και θα είναι εύθραυστο, σαν ένα ξερό φύλλο. Με την παραμικρή επαφή ή λίγο φύσημα, τα τριαντάφυλλα θα αρχίσουν σταδιακά να χάνουν τα πέταλα και τα φύλλα τους.

Forever τριαντάφυλλα

Σε αντίθεση με τα αποξηραμένα, τα forever τριαντάφυλλα διατηρούν το χρώμα και την υφή για πολλά χρόνια.

Τα forever τριαντάφυλλα είναι αληθινά λουλούδια τα οποία έπειτα από μια συγκεκριμένη επεξεργασία έχουν την όψη και την υφή ενός αληθινού άνθους.

Η διαδικασία που ακολουθείται για την επεξεργασία τους ξεκινά με την προσεκτική διαλογή τους, ώστε όταν κοπούν, να βρίσκονται στην καλύτερη τους κατάσταση. Τα άνθη βυθίζονται αμέσως σε μια συντηρητική ουσία που παρασκευάζεται από γλυκερόλη και άλλα συστατικά από το φυτό. Σταδιακά οι χυμοί του τριαντάφυλλου αντικαθίστανται από την ουσία σε διάστημα μερικών ημερών. Στο τέλος, κάθε τριαντάφυλλο εξετάζεται για ελαττώματα, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατό, ένα αποτέλεσμα που μπορούμε να πούμε πως αγγίζει την τελειότητα.

Η παραπάνω διαδικασία για τα forever τριαντάφυλλα γίνεται από εταιρίες σε ειδικά εργαστήρια.

Αν θέλετε λουλούδια τα οποία θα αντέξουν από 1 έως 3 χρόνια, τότε τα forever (ή αναλλοίωτα) τριαντάφυλλα είναι η καλύτερη επιλογή.

Στην αντίστοιχη κατηγορία μας εντός του e-shop μας, μπορείτε να βρείτε αρκετές δημιουργίες με forever τριαντάφυλλα για κάθε περίσταση.

Εσείς τελικά τι προτιμάτε: Αποξηραμένα ή forever τριαντάφυλλα;